Inloggen


Registreer

Vind een brouwerij


Abdij Sint-Sixtus

Abdij Sint-Sixtus

Adres

Donkerstraat 13
8640 Westvleteren

Telefoon-Fax

Tel: 070/21.00.45
Fax: 057/40 14 20

E-mail

Bieren

--

Info

Op de flank van de Catsberg, net over de 'Schreve', ontspringt de Vleterbeek die Westvleteren bevloeit. Maar in 1831 zocht nog een ander beekje zijn weg naar Westvleteren: toen trok de prior van het pas gestichte kloooster van de Catsberg met een paar van zijn monniken naar de bossen van Sint-Sixtus om zich te vestigen bij de kluizenaar Jan-Baptist Victoor. Een nieuw Cisterciƫnzerkloooster was geboren: de Trappistenabdij Sint-Sixtus te Westvleteren.

Bovenaan het wapenschild van de Sint-Sixtusabdij staat een kromstaf die symbool staat voor het bestuur van de abt. De pauselijke sleutels verwijzen naar de heilige Sixtus die stierf als paus-martelaar in de derde eeuw. De palmboom tenslotte refereert naar een vers uit palm 92,13 'Ut palma florebit' (de rechtvaardige zal bloeien als een palmboom)

Brouwerijbezoek

Een kennismaking met de abdij en brouwerij kan gebeuren in het "CLAUSTRUM" van het O.C. De Vrede. Hier wordt nader kennis gemaakt met het abdijleven via interactieve middelen. Tevens wordt de geschiedenis van de brouwerij en het bierproces nader voorgesteld. Ingang via O.C. de Vrede. Bezoek gratis van 14 tot 17 uur . Groepen enkel op afspraak, in de voormiddag van 10 tot 12 uur tegen betaling (2 € p.p.). Sluitingsdag op vrijdag, tijdens de maanden oktober t./m. maart ook op donderdag.
Verlofperioden: de eerste helft van januari, de krokusvakantie en de tweede helft van september.

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws