Inloggen


Registreer

Vind een brouwerij


Lindemans

Lindemans

Adres

Lenniksebaan 1479
1602 Vlezenbeek

Telefoon-Fax

Tel: 02 569 03 90
Fax: 02 569 05 10

E-mail

info@lindemans.be

Info

Zeven generaties geleden, in 1809, exploiteerde de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Om tijdens de wintermaanden iedereen aan het werk te houden, werd besloten een klein lambiekbrouwerijtje op de boerderij in te planten.

Door het groeiende succes van de lambiek werd het brouwen stilaan belangrijker met als gevolg dat de landbouwactiviteiten werden stopgezet in 1950. Vanaf dat ogenblik begon de familie Lindemans volop Geuze en Kriek te produceren.

In 1978 werd Faro, een populaire volksdrank ten tijde van Breughel, opnieuw gelanceerd nadat hij bijna volledig van de markt verdwenen was. Framboise werd voor het eerst op de markt gebracht in 1980, en ten gevolge van het succes van dit fruitbier creëerde Lindemans 2 nieuwe fruitbieren: Cassis in 1986 en Pêcheresse (perzikenlambiek) in 1987.

Door de nog steeds groeiende vraag naar lambiekbieren was de capaciteit van de verouderde brouwzaal te klein geworden om de productie te volgen. In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 Hl naar 50.000 Hl. Om de lambiek te vrijwaren voor een kwaliteitsdaling ten gevolgen van overproductie, werd in 1991 besloten om naast de oude brouwerij een nieuwe brouwzaal op te richten, met een capaciteit die drie keer hoger lag.

In 1995 werd er opnieuw creatief met lambiek geëxperimenteerd, en zag een ongewoon bier het licht: het Tea Beer, een bier met een verrassende citroenzuur -zoete smaak.

Door de jarenlange ervaring met lambiek en door steeds een perfecte kwaliteit na te streven, bleven ook de resultaten niet uit:

In 1985 riep Michael Jakson (The Beerhunter) Lindemans Kriek uit tot één van de 5 beste bieren van de wereld.

W.B.C. Festival 1994-1995:

Lindemans Kriek Lambic : Platina medaille.
Lindemans Pecheresse: Gouden medaille.

Cal. B. Festival 1995:

Lindemans Framboise: Gouden medaille.
Lindemans Geuze Lambic: Gouden medaille.

W.B.C. 1996:
Brouwerij Lindemans werd uitgeroepen tot één van de tien beste brouwerijen van de wereld.

W.B.C. 1997:
Brouwerij Lindemans werd uitgeroepen tot één van de tien beste brouwerijen van de wereld.

W.B.C. 2000: Brouwerij Lindemans ontvangt gouden medaille.

W.B.C. 2001: Kriek Lindemans is (bier)-wereldkampioen.
W.B.C. 2002: Brouwerij Lindemans ontvangt bronzen medaille.

Deze onderscheidingen brachten met zich mee dat Brouwerij Lindemans, samen met brouwerij Orval, het grootste aandeel heeft gekregen in de export van Belgische bieren naar de U.S.A.

Ons streefdoel luidt :
Onze nog steeds familiale brouwerij heeft zich doorheen een geschiedenis van 200 jaar ontwikkeld tot een professioneel bedrijf dat echter trouw blijft aan de artisanale methode om door spontane gisting een lambiekbier te brouwen. Daar wij ons bewust zijn van het unieke van deze methode wensen wij ook in de toekomst deze traditionele en ambachtelijke vergistingwijze in stand te houden.

Heden ten dage is de boerderij-brouwerij volledig ingepalmd door de brouwzaal, de fermentatiezolders en -kelders, de bottelarij en de stockageplaatsen.

De produktiecapaciteit van de brouwerij in 2009 was 83500Hl, waarvan 50% bestemd was voor export naar o.a. Frankrijk, Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Argentinië, Engeland, Italië, Portugal,...

De brouwerij wordt beheerd door Geert en Dirk Lindemans.

Brouwerijbezoek

Brouwerij Lindemans voorziet tijdens weekdagen rondleidingen van 8 tot 16 uur.

Maximum 30 personen kunnen ontvangen worden, een minimum aantal is niet bepaald.
De vergoeding voor de gids bedraagt 50 euro per groep, de degustatie bedraagt 4 euro per persoon.

Bezoeken dienen vooraf aangevraagd te worden. Dit kan via e-mail of telefonisch op 02 569 03 90.

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws