Inloggen


Registreer

Vind een bier


Duvel Tripel Hop

Duvel Tripel Hop

Biertype

Tripel bier

Alcoholgehalte

Alcoholgehalte: 9.50 %

Seizoen

--

GEUR
UITZICHT
MONDGEVOEL
SMAAK
DOORDRINKEN
TOTAAL
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
Schenkmethode

  1. Het begint allemaal met een Duvel die koel en rechtop bewaard werd. Anders kan de gist op de bodem van de fles zich vermengen in het bier.
  2. De Duvel is klaar voor gebruik als hij optimaal gekoeld uit de ijskast komt aan +/- 4°C . Al even belangrijk is een zuiver, droog Duvelglas op kamer-temperatuur.
  3. Een bier waar negentig dagen aan gebrouwen is dat drink je met respect, neem dus je tijd en schenk het bier langzaam in het glas dat je lichtjes gekanteld houdt.
  4. Vermijd contact tussen fles en glas en breng de fles wat hoger voor een rijke schuimkraag.
  5. Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje.
    Dit bevat de gist en maakt je Duvel ietwat troebeler en bitterder.
  6. Voor een rijke, volle schuimkraag breng je het glas langzaam recht. Er vormt zich een schuimkraag die idealiter stopt ter hoogte van het duvel-logo. Laat het bier niet overschuimen maar schenk tot vlak onder de glasrand.
  7. Bewonder en geniet. Op je gezondheid!


Kleur

Goud

Karakter, smaak en aroma

Geur: --

Smaak: Frisse hopbitterheid.

Afdronk: --

Extra info: --

Gisting

Hoge gisting met nagisting op de fles

Ingrediënten

Amarillo hop, gerst, gist, saaz hop, styrian Golding hop, suiker, water

Beschikbaar in

75 cl fles

Info

Dit extra gehopte bier werd een allereerste keer gebrouwen in 2007 en was op enkele dagen uitverkocht. Omwille van de vele enthousiaste reacties en initiatieven hierrond, kon de brouwerij niet anders dan dit speciale bier nog één keer te brouwen. Een weddenschap  aangegaan met Johan "Wanne" Madalijns, voorzitter van de vzw Lambikstoempers op 25 maart 2010 zorgde voor de herlancering van Tripel hop. Wanneer 10.000 mensen voor eind augustus lid worden van de Facebookgroep "Wij willen Duvel Tripel Hop" werd het het exclusieve bier opnieuw gebrouwen dit jaar.
Een maand later werd de kaap van 10.000 bereikt.

Tripel hop is beschikbaar vanaf eind oktober 2010. Er zijn ongeveer 60.000 flessen op de markt gebracht zodat iedereen die het bier wil proeven hier ook de gelegenheid toe krijgt.

Voor de Tripel Hop zijn er maar liefst 3 uiterst kwalitatieve hopsoorten geselecteerd, waaronder uiteraard de Saaz-Saaz en Styrian Golding die voor de klassieke Duvel gebruikt worden, aangevuld met de Amarillo-hop.

Voor deze Duvel Tripel Hop pasten we de techniek van dry hopping, of drooghoppen toe. Bij die techniek worden nog eens extra hopbellen in een later stadium van het brouwproces aan het bier toegevoegd. Het resultaat: een rijk smakenpallet, extra hop-aromas en een opgedreven bitterkracht.

Saaz-Saaz
De hopvariëteit Saaz-Saaz kent zijn oorsprong in Tsjechië, waar men reeds in de 11de eeuw startte met de export ervan. Saaz-Saaz behoort tot de aromahoppen en wordt getypeerd door een fijn, traditioneel hoparoma met een fluwelen bitterheid. Saaz-Saaz wordt sinds jaar en dag als basis voor Duvel gebruikt.

Styrian Golding
Deze hopvariëteit groeit voornamelijk in de vallei van de Savinja-rivier in Slovenië. Styrian Golding wordt eveneens geklasseerd onder de aroma-hoppen en heeft een zeer onderscheidende en milde smaak, en is zeer geliefd in Engelse alebieren en Belgische speciaalbieren.

Amarillo
Amarillo is een jonge, Amerikaanse hopsoort. Deze aromahop wordt gebruikt voor zijn aromatische eigenschappen en zijn bitterend vermogen. Hij heeft een milde maar heel typische smaak, die kan omschreven worden als aangenaam floraal, met een kruidig karakter.

Tip

Bij bieren met hergisting op de fles bewaart men de flessen best verticaal zodat het bezinksel onderaan in de fles blijft.

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws