Inloggen


Registreer

Vind een bier


Duvel

Duvel

Biertype

Stads- of streekbier, gerstewijnen en speciaalbier

Speciaalbier

Alcoholgehalte

Alcoholgehalte: 8.50 %

Seizoen

Het hele jaar door

GEUR
UITZICHT
MONDGEVOEL
SMAAK
DOORDRINKEN
TOTAAL
8/10
10/10
8.5/10
9.3/10
7.8/10
8.7/10
Schenkmethode

  1. Het begint allemaal met een Duvel die koel en rechtop bewaard werd. Anders kan de gist op de bodem van de fles zich vermengen in het bier.
  2. De Duvel is klaar voor gebruik als hij optimaal gekoeld uit de ijskast komt aan +/- 4°C . Al even belangrijk is een zuiver, droog Duvelglas op kamer-temperatuur.
  3. Een bier waar negentig dagen aan gebrouwen is dat drink je met respect, neem dus je tijd en schenk het bier langzaam in het glas dat je lichtjes gekanteld houdt.
  4. Vermijd contact tussen fles en glas en breng de fles wat hoger voor een rijke schuimkraag.
  5. Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje.
    Dit bevat de gist en maakt je Duvel ietwat troebeler en bitterder.
  6. Voor een rijke, volle schuimkraag breng je het glas langzaam recht. Er vormt zich een schuimkraag die idealiter stopt ter hoogte van het duvel-logo. Laat het bier niet overschuimen maar schenk tot vlak onder de glasrand.
  7. Bewonder en geniet. Op je gezondheid!


Kleur

Goud

Karakter, smaak en aroma

Geur: Droog.

Smaak: Licht fruitig, welgehopt.

Afdronk: Licht bitter.

Extra info: --

Gisting

Hoge gisting met nagisting op de fles

Ingrediënten

Gerst, gist, saaz hop, styrian Golding hop, suiker, water

Beschikbaar in

33 cl fles, 75 cl fles, 1,5 L fles

Info

Reeds in 1871 brouwde de eerste generatie Moortgat haar bieren met gedreven vakmanschap, een grote dosis geduld en vooral veel liefde. Duvel is een 100% zuiver en natuurlijk bier, zonder additieven of bewaarmiddelen. En dat verschil proeft u onmiddellijk. Zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5%), enorme schuimkraag, delicate pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel van de andere Belgische bieren.

Na de botteling hergist het bier gedurende een periode van 10 dagen in de warme kelders van de brouwerij (24°C). Ten slotte wordt het bier gedurende 6 weken gekoeld (5°C) bewaard in de zogenaamde koude kelders. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek en draagt bij tot de verfijnde smaak en het zuivere aroma van Duvel.

Door zijn subtiele bitterkracht en verfijnde aroma neemt Duvel een unieke plaats in binnen de rijke Belgische biertraditie. Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaakt maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter.

Als men mij naar mijn lievelingsbieren vraagt is er eentje altijd bij. Duvel uit België, het meest kleurrijke en diverse land van alle biernaties. Iedereen die graag lekker drinkt, wordt bekoord door Duvel. Het is één van s werelds meest onderscheiden en individualistische brouwsels. (Michael Jackson)

Tip

Bij bieren met hergisting op de fles bewaart men de flessen best verticaal zodat het bezinksel onderaan in de fles blijft.

Onderaan het Duvel-glas zit een gravering bovenop de kelk, die bijdraagt tot de typische pareling van het Duvel-bier en zo onder meer de schuimkraag helpt ondersteunen. Interessant detail: Bij de oude glazen van Duvel bestond de gravering uit een klein krasje, bij de huidige glazen is het een D, de eerste letter van het Duvel-logo!Duvel is veel meer dan een passie voor bier. Het is een echte passie voor de goede smaak. Voor de Duvel Collection brengen elk jaar een reeks internationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Alles over deze gelimiteerde collectie op www.duvelcollection.com

Duvel Collection

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws