Inloggen


Registreer

Vind een bier


Kriek Lindemans

Kriek Lindemans

Biertype

Fruitbier (spontane gisting)

Alcoholgehalte

Alcoholgehalte: 3.50 %

Seizoen

Het hele jaar door

GEUR
UITZICHT
MONDGEVOEL
SMAAK
DOORDRINKEN
TOTAAL
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
Schenkmethode

Het bier wordt fris geschonken op 2-3°C.

Kleur

Rood

Karakter, smaak en aroma

Geur: --

Smaak: Fruitig, evenwicht van zoet en zacht zuur.

Afdronk: --

Extra info: Bereid met 25% kriekensap.

Gisting

Spontane gisting

Ingrediënten

Fructose, hop, kriekensap, mout, tarwe, water

Beschikbaar in

25 cl fles, 37,5 cl fles, 75 cl fles, 10 L vat, 25 L vat

Info

Oorspronkelijk werd deze zoetzure drank bekomen door het toevoegen van verse krieken aan halfjonge lambiek. Het toevoegen van fruit zorgde voor een nieuwe fermentatie in de eiken vaten. Na 8 tot 12 maanden bleven van de krieken enkel de pitten en pellen over en was de Kriekenlambiek klaar om gefilterd en gebotteld te worden. Deze methode geeft een eerder zuur en minder fruitig bier.

Door de beperkte beschikbaarheid van de echte "Schaarbeekse Krieken" evenals om een meer fruitig en minder zuur bier te brouwen, ontwikkelde brouwerij Lindemans een unieke alternatieve natuurlijke methode. Hierbij maakt ze gebruik van vers geperst kriekensap, niet geconcentreerd en ongezoet, dat gemengd wordt met zorgvuldig geselecteerde lambiek met een gewogen gemiddelde leeftijd van ten minste één jaar en waarvan de oudste gedurende ten minste drie jaar in houten vaten heeft gerijpt. Het sap wordt enige tijd in vaten gemacereerd met de lambiek voordat het mengsel afgevuld wordt op fles.

Tip

Typische gerechten met dit bier zijn "boterhammen met plattekaas" of "konijn met kriek". Het kan zelfs als basis dienen voor kriek sorbet, of eenvoudig als aperitief gedronken worden.

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws