Inloggen


Registreer

Vind een bier


Grimbergen tripel

Grimbergen tripel

Biertype

Erkend Belgisch abdijbier

Alcoholgehalte

Alcoholgehalte: 9.00 %

Seizoen

Het hele jaar door

GEUR
UITZICHT
MONDGEVOEL
SMAAK
DOORDRINKEN
TOTAAL
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
?/10
Schenkmethode

Het bier wordt fris geschonken op 6-10°C.

Zorgvuldig uitschenken in een ontvet, droog glas. Langzaam schenken zodat er een mooie schuimkraag ontstaat.

Kleur

Amber

Karakter, smaak en aroma

Geur: --

Smaak: Bitterzoete, pittige, uiterst volronde smaak.

Afdronk: Warme afdronk.

Extra info: --

Gisting

Hoge gisting met nagisting op de fles

Ingrediënten

Gist, hop, kandijsuiker, mout, water

Beschikbaar in

33 cl fles

Info

In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen.

Naast een dagelijkse beschouwing en hun godsdienstige taken, legden de paters zich toe op de kunst van het brouwen. De abdij was gekend voor haar gastvrijheid en gaf pelgrims en reizigers in vaak woelige tijden een veilig onderkomen. De Norbertijnen zetten hun gastvrijheid kracht bij met zelf gebrouwen bier. Met de grootste zorg en precisie werd het recept dan ook bewaakt. Eeuwenlang gaven de paters-brouwers zorgvuldig het recept door.

De abdij van Grimbergen werd meerdere malen verwoest in haar geschiedenis, ondermeer tijdens de godsdientoorlogen in de 16/17 eeuw en de Franse Revolutie in de 18de eeuw. De abdij koos dan ook de feniks als haar symbool omdat ze ondanks ondergang steeds weer uit haar assen herrijst.

Ook al wordt er in de abdij, sinds de Franse revolutie, geen eigen bier meer gebrouwen toch bestaat "Grimbergen" nog steeds als abdijbier. In de jaren zeventig sloot brouwerij Maes een deal met de Norbertijner abdij van Grimbergen. Ook het geheim van het bier van Grimbergen bleef bewaard en wordt nog steeds gekoesterd.

De vroegere abdijkerk in het centrum van Grimbergen is adembenemend en zeker een bezoek waard. In het oude poortgebouw van de abdij is een "abdijbiermuseum" ingericht zodat iedereen die benieuwd is hoe abdijbier gemaakt wordt dit hier kan komen bekijken. Een film, een rondleiding in de sfeervolle tentoonstelling en een degustatie van het bier maken het de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen.

Abdijbiermuseum
Abdijstraat 2
1850 Grimbergen

Contact Toeristische dienst
Prinsenstraat 22
1850 Grimbergen
Tel. +32 (0)2-260 12 99
www.abdijgrimbergen.be

Tip

Grimbergen blondAls antwoord op de stijgende populariteit van beer & food pairing bracht Grimbergen Abdijbier een elegant 20cl glas uit voor haar top brasseries. Het glas werd speciaal ontwikkeld om abdijbier bij de maaltijd te drinken. De vormgeving geeft de passende présence en elegantie die bij de gedekte tafel hoort. Bovenaan sluit het glas zodat de bieraromas optimaal bewaard blijven tijdens de maaltijd. Met een inhoud van slechts 20cl kan de rest van het bier langer koel blijven in het flesje van 33 cl. Bij Grimbergen van het vat wordt het glas bijgevuld. Abdijbier als begeleidende drank bij de maaltijd verruimt eveneens het smaakpalet. Het 33cl kelkglas blijft het perfecte glas wanneer je rustig wil genieten van Grimbergen.

Het hele Grimbergen-gamma smaakt bijzonder goed bij de typische brasserie-keuken. Dit bier wordt best geserveerd bij vis zoals zalm, tong of kabeljauw, maar past ook perfect bij kalfsvlees.

Bij bieren met hergisting op de fles bewaart men de flessen best verticaal zodat het bezinksel onderaan in de fles blijft.

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws