Inloggen


Registreer

Vind een bier


Maes

Maes

Biertype

Pils- of lagerbier

Alcoholgehalte

Alcoholgehalte: 5.20 %

Seizoen

Het hele jaar door

GEUR
UITZICHT
MONDGEVOEL
SMAAK
DOORDRINKEN
TOTAAL
7/10
8/10
9/10
7/10
10/10
8.2/10
Schenkmethode

Voor het inschenken

  • Overschrijd de vervaldatum op het etiket niet.
  • Bescherm je Maes tegen licht en warmte.
  • Een Maes wordt best uitgeschonken wanneer die 3°C koud is (dat is ongeveer de temperatuur in de koelkast). Daarom zet je je Maes best een paar uur vooraf in de koelkast.
  • Een Maes drink je best in een schoon glas. Een paar druppeltjes detergent volstaan. Dan spoelen in koud water om de laatste restjes weg te werken en het glas koel te houden.
  • Een trucje : je kan je glas ook een paar minuten in de diepvries stoppen bij -15°C vóór je er je Maes in uitgiet.


Tijdens het inschenken

  • Een Maes uitschenken in een glas is een kunst op zich. Giet de Maes in één soepele en volle beweging in het glas, dat je eerst schuin en dan geleidelijk aan rechtop houdt. Let erop dat de fles niet in contact komt met het schuim.
  • Er is niks aan de hand wanneer het glas lichtjes overloopt. Je kunt afschuimen met de botte kant van een mes.
  • Spoel de voet van het glas, droog die af en serveer op een bijpassend viltje. Zet de fles naast het glas.

Kleur

Blond/geel

Karakter, smaak en aroma

Geur: --

Smaak: --

Afdronk: --

Extra info: De nieuwe Maes, met zn volmondiger karakter, is een verfrissende en dorstlessende pils, vol van smaak en met een aangename verfijnde bitterheid. Lekker fris en doordrinkbaar tot de laatste slok.

Op 20 april heeft Alken-Maes de nieuwe Maes op de markt gelanceerd. Deze nieuwe Maes werd bewust met meer mout gebrouwen om Maes een voller karakter te geven. In combinatie met extra Saazhop, krijgt hij een extra verfijnde bitterheid. Het bijzonder karakter wordt door een zorgvuldige selectie van uitgelezen granen bepaald. Om zijn herkenbare en verfrissende smaak te behouden, blijft de nieuwe Maes met de typische Maes gist gebrouwen worden.

Gisting

Lage gisting

Ingrediënten

Gerst, gist, hop, tarwe, water

Beschikbaar in

25 cl fles, 33 cl fles, 5 L vat, 30 L vat, 50 L vat

Info

Bier van de pionier
Toen Egied Maes in 1880 in Waarloos de bescheiden brouwerij Sint Michaël nieuw leven inblies, verraadde zijn ambitie grootse plannen. In 1901 liet Egied Maes de exploitatie van de brouwerij over aan zijn zoons Ferdinand en Theophiel. Zij brachten de moderne mechanisatie binnen: een stoommachine dreef voortaan de molenstenen in de maalderij en het roerwerk in de kuipen aan.
Het bedrijf werd dan ook omgedoopt tot 'Stoombrouwerij Mouterij St-Michaël Gebroeders Maes'.

De eerste moderne Pils
De gebroeders anticipeerden perfect op de consumentenvraag naar bieren van lage gisting. Ze lanceerden in de jaren '20 hun eerste pils. In 1926 deed de derde generatie Maes haar intrede. Die investeerde fors in een kwalitatieve brouwzaal. Het resultaat was al snel duidelijk. De brouwerij Maes lanceert in 1930 op de wereldtentoonstelling in Antwerpen met succes het Prima Maezenbier. Met rijke expertise werd het product op punt gezet door de volgende generaties. Meteen een solide basis voor het pilsbier dat nu onder de naam Maes door het leven gaat. De zorg die besteed wordt aan Maes is uitzonderlijk. Omdat alleen de beste pils het waard is de naam Maes te dragen, voldoet de productiemethode aan de strengste kwaliteitsnormen.
Met de lancering van de nieuwe Maes, resulteert dit in een pils met meer karakter.

Tip

--

Bierproef

bierproef Hopus Lefebvre

Nieuws


Nieuws


Nieuws